Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 10. Yılını bugün Malatya’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci katılımı ile kutladı.

Malatya’da Kongre Kültür merkezinde yapılan kutlamaya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci katıldı. 2008 yılında kurulan derneğin 10. yılını kutlamalarına yoğun bir katılım oldu. Birlik Başkanı İhsan Akın bugün kendileri adına önemli bir gün olduğunu söyledi. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik’de programın önemine dikkat çekti.

Yetiştiricilerin yaylalarda kullanacağı güneş enerjisi panelinden, koyun kırpma makinesi, jeneratörü ve değişik değişik süt sağma makinalarından, montundan, kullandığı kepeneğinden, keçesinden, el arabasından yaklaşık bin 500 civarında hediye dağıtıldı. Kura çekimiyle yetiştiricilere hediyeler dağıtıldı. Halk oyunları, kaval gösterisi ve sertifika töreni de yer aldı. 102 kişiye eğitim sertifikası sembolik olarak 3 tane bayan 3 tane erkeğe Bakan Tüfenkci tarafından verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “Malatya, ekonomimize önemli katkı sağlayan ve küçükbaş hayvancılıkta üretimin artmasında önemli rol oynayan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Merkez Birliği 10. Yıl Etkinlik programına katılıp, üreticilerimizle bir araya geldik.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Merkez Birliği 10. Yıl Etkinliği kapsamında üreticilerimizin işlerini kolaylaştıracak teknik malzeme temini için kura çekimini gerçekleştirdik. Üreticilerimize hayırlı olsun."dedi. Programa Vali Ali Kaban, Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti il başkanı Hakan Kahtalı ve davetliler katıldı.

Bakan Tüfenkci törende şu konuşmayı yaptı:

“Hükümetimiz Tarım ve Hayvancılığı desteklemeye, geliştirmeye ayrı bir önem veriyor. Baktığımız zaman Türkiye’yi büyütürken tarımı daha fazla büyütmek istiyoruz. Çünkü inanıyoruz ki gelişen ve gelişmiş ülkelere baktığımızda sanayide nasıl bu ülkeler önemli yerlere gelmişlerse aynı şekilde tarımda da bu ülkeler hep üretimde 1. sırada yer alıyorlar. Onun için tarım bizim için önemli ve stratejik bir alandır. Asla ve asla tarımı geri plana atmıyoruz, ileriye götürmek için desteklerin de önemli bir bölümünü hükumet olarak tarıma veriyoruz. Birileri farklı söyleyebilir bazıları aksini iddia edebilir ama baktığımızda Türkiye tarımında 14 yıl önceki rakamlarıyla şimdiki rakamlar arasında 4 kat fark var. Tarımsal alanda Avrupa 4. sırada ama biz 1. sıraya yükseldik. 2005 yılından bugüne kadar da biz Avrupa’nın birincisi olarak yolumuza devam ediyoruz. 2002 yılından bu yana tarımsal milli geliri 4 kattan fazla arttırdık, geldiğimiz nokta 161.3 milyardır. 2002 yılında yaklaşık 4 milyar dolar olan tarım ve gıda ürünleri ihracatımız 2016 yılında 4 kattan fazla artarak 16.3 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2003-2016 döneminde tarım ve gıda ürünleri dış ticaretinde 58 milyar dolar fazla verdik ve 2002 yılında Ziraat Bankasında çiftçimiz yüzde 59’la faiz ve kredi kullanıyordu. Şu anda bu oranlar 0 ile yüzde 8.25 oranlarında uygulanıyor. İlk defa AK Parti’yle birlikte çiftçimize de 0 faizli kredileri gündeme getirdik vermeye başladık. Baktığımız zaman kredi hacminde çiftçilerimize 50 kat kredi hacmini artırmışız. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerimiz tarafından kullandırılan kredi miktarı 2002’de sadece 530 milyon TL, 2016’da çiftçilerimizin kullandığı kredi miktarı 34 milyar TL’ye ulaştı. 2002’de 2016’ya Ziraat Bankasının dönüş oranlarına baktığımızda 2002’de verdiğimiz kredinin yüzde 38’i geri ödeniyormuş şimdi Ziraat Bankası tarafından verilen kredilerin yüzde 99’u geri ödeniyor. Bazıları diyorlar ki ’krediyi artırmakla niye övünüyorsunuz? demek ki çiftçi borçta harçta’ doğru çiftçi darda, esnaf darda ama biz kendisini yalnız bırakmıyoruz.

Hayvancılık bizim için önemli, Türkiye için önemli. Tarım il Müdürlüğümüzü de yönlendirerek gerçekten hem hayvancılık anlamında hem de tarımın diğer çeşitlerinde Malatya’ya büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bakanlığımızın destekleriyle hayvancılığı farklı bir noktaya getireceğiz. Baktığımız zaman tarıma ciddi destek veriyoruz.

BAKAN TÜFENCKİ’NİN KHK AÇIKLAMASI:

“Son KHK’da özellikle 15 Temmuz’da, tanka topa karşı göğsünü siper edenler, tankın üstüne çıkanlar, o hainlerden silahlarını alanlara yasal güvence sağlamak için KHK’ya bir madde koyduk. Yani yargılanmama muafiyetini KHK’yla o gün o meydanlarda o darbeci askerlere karşı, darbeci polislere karşı göğsünü siper edenler yargılanmayla karşı karşıya kalmasın diye KHK’da bir hüküm koyduk ve dedik ki siviller yani sizlerde aynı diğer memurlar gibi o gün için 15-16 Temmuz için muaf olun diye söyledik, kıyametler koptu. Niye kıyametler koptu bu çok farklı yerlere neredeyse sivil milislere başka alanlara çekildi. Esas çekilmesi tartışılması gereken nokta 15 Temmuz’da göğsünü siper edenlere karşı biz görevimizi yapmak zorundayız. Yarın bir kendini bilmez savcının falan askerin silahına tankına el koymuşsunuz bozmuşsunuz diye dava açtığında bunun hesabını millete karşı kim verecek? Bugün eleştirenler mi verecek? Veremeyecekler. Onun için değerli kardeşlerim biz nasıl üreticinin yanındaysak, biz nasıl çiftçinin yanındaysak, nasıl esnafın yanındaysak biz milli iradenin de yanındayız, milletin de yanındayız ve bize ancak millet istikamet çizer diyoruz” 

BAŞKANLARLA TOPLANTI…

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “AK Parti Malatya İlçe Başkanlarımızla bir araya gelerek 2017 yılını değerlendirdik. Ayrıca 2019 seçimlerine doğru giderken yapmamız gerekenleri istişare ettik.”açıklamasını yaptı.

Toplantıda Milletvekili Nurettin Yaşar, Mustafa Şahin, Taha Özhaan ile Malatya'da ki partililer de hazır bulundu.

 



 

Anasayfa

Projeler

Basın

İletişim