cheap nfl jerseys china cheap nfl jerseys free shipping wholesale nfl jerseys china wholesale jerseys from china cheap nfl jerseys free shipping cheap nfl jerseys for sale cheap jerseys free shipping wholesale nfl jerseys from china cheap nfl jerseys sale cheap nike nfl jerseys china wholesale jerseys free shipping cheap nfl jerseys wholesale wholesale nfl jerseys online cheap nfl jerseys wholesale china jerseys wholesale cheap coach handbags outlet authentic designer handbags cheap coach handbags outlet cheap coach purses outlet discount coach bags coach bags sale coach purse outlet cheap real coach purses coach handbags sale online coach purse outlet michael kors outlet online store cheap michael kors bags cheap michael kors purse michael kors factory outlet online cheap michael kors handbags cheap michael kors purses michael kors bags outlet online cheap michael kors purse michael kors handbags discount

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün tarafından düzenlenen Mişmiş Park Fuar alanında 6’ncı ‘En Güzel Kuzu Yarışması’ yapıldı.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan ‘En Güzel Kuzu’ yarışması Mişmiş Park Fuar alanında gerçekleştirildi.  25 kuzunun katıldığı yarışmada birinciliği, Yazıhan’dan katılan yetiştirici Hüseyin İncesu’nun kuzusu alırken, Arapgir’den katılan Adem Arslan’ın kuzusu ikinci, Arguvan’dan katılan Vahap Bostancı’nın kuzusu ise üçüncü oldu. Dereceye giren yetiştiricilere tam, yarım ve çeyrek altın verilirken, bütün yetiştiricilere Esenlik’ten alış veriş çeki, elektrikli su ısıtıcısı, çaydanlık seti ve yem gibi çeşitli hediyeler verildi.

 Mişmiş Park Fuar alanındaki yarışmaya, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Vali Yardımcısı Bülent Güven, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Ziraat Odaları Koordinatörü Yunus Kılınç, muhtarlar, yetiştiriciler ve fuara gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

 Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın,  bu yıl 6. Kez  ‘En Güzel Kuzu’ yarışmasını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, hayvan yetiştiriciliğinde farkındalığı arttırmak ve çiftçileri bu alana yöneltmeyi amaçladıklarını söyledi.

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan da, fuarların bir kentin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarının karşılanması için çok önemli etkinlikler olduğunu söyledi. 

 Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Malatya’da bulunan ve kuzu yarışmasına katılan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, birçok yerde fuara katıldığını belirterek, bu türden yarışmaların tarım ve hayvancılığın teşvik edilmesi açısından önemli etkinlikler olduğunu belirtti. Tarhan “İlk defa bu kadar doğal güzel emekle hazırlanmış dikkat çekecek bir fuara katılıyorum. Ben bu fuarı düzenleyen kadroya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Bülent Güven ise,  Malatya’nın hayvancılık potansiyelinin fazla olduğunu ifade ederek, meraların verimli kullanımı, Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte bu potansiyelin artacağına inandığını ifade etti.

 Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren kuzular açıklandı. Buna göre,  Yazıhan’dan katılan yetiştirici Hüseyin İncesu’nun kuzusu ‘En Güzel’ birinci kuzu seçilirken, Arapgir’den katılan Adem Arslan’ın kuzusu ikinci, Arguvan’dan katılan Vahap Bostancı’nın kuzusu ise üçüncü oldu. Kuzuları dereceye giren yetiştiricilere altın hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm yetiştiricilere de çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın sonunda yetiştiriciler ve protokol üyeleri kuzularıyla birlikte toplu fotoğraf çektirdi.



 

Anasayfa

Projeler

Basın

İletişim