Nike KD 8 Amazon mens asics mexico 66 cheap Nike Internationalist 83 Women Running shoes Online Original New Balance 574 nike air huarache basketball shoes Womens and Kids Shoes Adidas ZX 700 Winter Nike Kobe 11 Coming in January 2016 Women's Nike Air Max Tailwind 8 Running Shoes nike blazers black and white LeBron 13 on Sale 2016 Foamposite Release Dates Nike Air Max White Online Nike Air Max Tailwind 8 Shoes air jordan 13 diamond Huaraches Nike Customize Women's Nike Air Max 2017 stephen curry shoes cheap kobe 11 men shoes Air Jordan Retro 11 Shoes

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından “Üreten Kadın Yetiştiricilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu konferans Grand Akkoza Otelde düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi düzenlenen ve kadın üreticilerin sorun ve taleplerinin de ele alınmasını amaçlayan programa, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa ŞAHİN ve Cemal AKIN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Ali SELVİ, Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ülkü Gülcihan ŞİMŞEK, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul ÖZDEMİR, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan AKIN, Yeşilyurt, Darende, Yazıhan ve Arapgir Ziraat Odası Başkanları, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kadın üretici katıldı.

Program öncesi kadınlar günü nedeniyle konferansa katılan kadın üreticilere karanfil takdim eden Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın İhsan AKIN yaptığı açılış konuşmasında, “Bizim amacımız, kadın yetiştiriciler için gerçekleştirdiğimiz bu programda farkındalık oluşturarak, kırsaldaki kadın yetiştiricilerin daha fazla destek almasını sağlamaktır” dedi.

Dünya Kadınlar Gününü kutlayıp, kırsal alanda yaşayan kadınların sorunlarını dile getirerek konuşmasına başlayan İl Müdürümüz Sayın Ali SELVİ ise “ Kırsal alanda yaşayan kadınlarımız ev işleri, eş ve annelik görevlerine ek olarak tarımsal üretimin her aşamasında sorumluluk üstlenmektedirler. Tarımsal üretimin %50 sini gerçekleştiren kadınlar, aynı zamanda Türkiye’de kadın istihdamının yarısını oluşturmaktadırlar. Kırsal alanda kadın ekonomik yönden desteklenmeli, sosyal güvence altına alınmalı, mesleki eğitime yönelik çalışmalar arttırılmalıdır. Bakanlığımız tarafından 2012-2016 yılları arasında uygulamaya konulan “Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı” çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Sayın Cemal AKIN da, bu etkinliği düzenleyen birlik yönetimine teşekkür ederek, kadın yetiştiricilerin çektiği zorlukları anlattı. Koyun keçi yetiştiriciliğinde en büyük görevin kadın yetiştiricilerde olduğunu belirten AKIN, Hükümet olarak her zaman üretime destek olduklarını söyledi.

Malatya Milletvekili Sayın Mustafa ŞAHİN ise, “Köyde yaşayan ve ekmeğini topraktan, taştan çıkaran kadın yetiştiricilerin ne kadar zor şartlarda çalıştığını biliyoruz. 2002 yılından itibaren tarım politikalarında ciddi bir atılım yaptık. Kırsal alanda tarım ve hayvancılık yaparak aile ekonomisine katkı sağlayan kadınlarımızın desteklenmesi adına yapılacak olan her etkinliğe katkı sunmak bizim vazifemizdir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Zootekni Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ülkü Gülcihan ŞİMŞEK tarafından ‘Üreten Kadın Yetiştiricilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu sunuma geçildi. Oldukça verimli geçen konferansın ardından, programa katılan kadın yetiştiricilere katılım belgesinin yanı sıra çeşitli hediyeler de takdim edildi.

                                    
 

 

Anasayfa

Projeler

Basın

İletişim