13. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarında Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği tarafından 9. En Güzel Kuzu Yarışması yapıldı. 

13. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarında İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği tarafından 9. En Güzel Kuzu Yarışması yapıldı. Fuar alanında düzenlenen etkinliğe AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İl kurum müdürleri, STK’lar, muhtarlar, yetiştiriciler ve vatandaşlar katıldı. Kuzu yarışmasında çocukların ilgisi yoğundu.

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’mızda yaklaşık 300 bin tane küçükbaş hayvanın bulunduğunu ve bu hayvan yetiştiriciliğinin Malatya açısından yeterli olmadığını da ifade etmek istiyorum. Hayvancılığın kendine yeterliliği konusunda gerek bakanlığı yaptığı teşvikler, gerek yerel anlamdaki valiliğimizin ve Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar, hem tarımın çiftçinin teşvik edilmesi noktasında, hem de hayvan yetiştiricilerimizin teşvik edilmesi ile ilgili gerekli çaba ve gayreti gösteriyoruz. İnşallah bu çalışmalar ve bu tür yarışmalar Malatya’mızda hayvancılığın yetiştirilmesi noktasında da önemli bir rol olacaktır diyorum ve bu kuzu yarışmasına katılan tüm yetiştiricilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ ÖZENDİRMEK, ÜRETİMİ ARTTIRMAK”

Düzenlenen etkinliğin amacından bahseden Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı İhsan Akın ise şunları dile getirdi, “Buradaki etkinliğin asıl amacı da yetiştiricilerimizin, üreticilerimizin, çiftçilerimizin bir nebze de olsa sesi olmak, bu tür etkinlik ve yarışmalarda daha kaliteli daha verimli üretimler sağlamak ve özellikle bu tür yarışmaları özendirmektir. Aslında kuzuların hepsi birbirinden güzel ama burada tabiki 1. 2. 3. Ödüllerimiz var. Tüm katılımcılara da sponsorlar aracılığı ile verilecek değerli hediyeler var. Biz buradan tarım ve hayvancılık noktasında yaklaşık 11 yıldır birliğimizi kurmuşuz, bu birlik etkinlikleri içerisinde de 9. En güzel kuzu yarışmasını bizler Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş ortaklığı ile bunları yapmaktayız. Tabi burada asıl amaç şudur, bizler bu etkinlikleri yaparken yetiştiricilerimizin, üreticilerimizin daha kaliteli, daha fazla verim alabilmesi ve kamuoyu oluşturulması noktasında çaba sarf ediyoruz. Bundan bir gün önce de Ankara’da toplantımız vardı, şuan Sayın Cumhurbaşkanımız ve özellikle de Maliye ve Hazine Bakanımız küçükbaş hayvancılığı nasıl arttırabiliriz diye bizlerin proje hazırlamasını ve bu projeleri de merkez birlik aracılığı ile bakanlığa ve Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmemizi istediler. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza küçükbaş hayvancılığa son yıllarda önemli destekler verdiği için 40 bin üreticimiz adına emeği geçenlere, bakanlarımıza, siyasetçilerimize bir daha teşekkür ediyorum.”

 





Anasayfa

Projeler

Basın

İletişim